Menu

71e editie Profronde van Noord-Holland in Alkmaar

21 Mei, 2017

Na 70 jaar in de Zaanstreek gestart en gefinisht te zijn, streek de 71ste Internationale Profronde van Noord-Holland dit jaar neer in het centrum van Alkmaar. Op zondag 14 mei gingen 200 prof- en elitecoureurs hier van start in de Profronde van Noord-Holland. WielerVoordeel was hier bij met een stand, een prijsvraag en een redacteur in de volgauto.

De promotie

In samenwerking met Sanas Sportvoeding hadden wij een promotie stand vlak voor de finish. De producten van Sanas worden gebruikt door topsporters, zijn ontwikkeld door wetenschappers en worden vakkundig inhouse geproduceerd. Bovendien hebben ze een hogere dosering dan andere sportsupplementen, waardoor ze ook effectiever zijn. Kortom, alles wat je nodig hebt tijdens een fysieke of mentale inspanning. Bij onze stand kon men Sanas producten proeven en scherp geprijsde assortipakketten kopen.

sanas sportvoeding wielervoordeel RvNH Alkmaar

Naast onze promotie stand mochten wij, in samenwerking met Vermarc Sport, een waanzinnige prijs verloten; een Vermarc Sport wielerset t.w.v. € 250,-! Het enige wat men hiervoor moest doen was het Facebook bericht liken en dat hebben we geweten. Wat een hoeveelheid, vaak originele, reacties.. Wij willen via deze weg nogmaals iedereen bedanken voor deelname. En Silvére van Huis, van harte gefeliciteerd met deze wielerset van professionele topkwaliteit!

De wedstrijd

Met bijna tweehonderd kilometer in de benen was het Fabio Jakobsen die in de straten van Alkmaar een sterk ploegenspel wist te bekronen met de overwinning. De 20-jarige coureur van SEG Racing Academy was de snelste renner van een kopgroep van negen man en pakte hiermee zijn vierde overwinning van het seizoen.

Het was een zware wedstrijd met veel wind. In het eerste uur reed het peloton met een gemiddelde van 48,5 kilometer per uur rond. De wedstrijd was een ware slijtage slag. Meer dan de helft van het peloton haalde de finish niet. Net voor de Wijdewormer werd de eerste kopgroep gevormd. De smalle dijken en wegen maakte het een lastig parcours, waardoor het peloton de hele dag in stukken brak. Dit spel van kat en muis bleef doorgaan tot vlak voor de finale. Toen kwam er een grote groep gelosten terug bij het eerste peloton van ongeveer vijftig man.

ronde van noord holland alkmaar wielervoordeel

Net als vorig jaar ontstond de definitieve kopgroep in de plaatselijke omloop. SEG Racing Academy was met twee man vertegenwoordigd en had daarmee sterke kaarten in handen. Julius van den Berg moest het hebben van een aankomst alleen in Alkmaar. Fabio Jakobsen daarentegen had een snelle sprint in de benen. Van den Berg, vorig jaar 5e, gaf in een eerder interview met Wielervoordeel al aan dat op de Munikkenweg het verschil gemaakt zou kunnen worden als de omstandigheden zwaar waren geweest. Na een laatste poging van Van den Berg  om weg te komen op de Munikkenweg werd duidelijk voor welke kaart gespeeld ging worden. In de laatste kilometers was het de Purmerender Julius die de sprint aantrok voor zijn ploeggenoot Fabio. Het harde werk werd uiteindelijk beloond met een mooie overwinning in Alkmaar.

Slot

De 71e editie Profronde van Noord-Holland in Alkmaar was een doorslaand succes. De organisatie was goed, het weer was fantastisch en de wedstrijd was spannend. Dat het publiek in Alkmaar niet massaal toegestroomd was, had alles te maken met het feit dat op dezelfde dag moederdag gevierd werd en de ontknoping van de Eredivisie plaatsvond. Al was dit aan de sfeer zeker niet te merken. Wij zijn er volgend jaar weer bij!

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!