Menu

Appeltaart enzo...

08 Augustus, 2017
appeltaart fietsen wielrennen

Mijn eerste langere fietstocht was in 1995, pas verhuisd was ik naar Veenendaal en m'n Raleigh toerfiets stond in de fietsenberging. Op een mooie voorjaarsdag dacht ik m'n ouders in Zeist met een bezoekje te vereren, maar die waren niet thuis. Een glaasje water en verder gefietst naar Wijk bij Duurstede, daar lonkte het ijsje meer dan de appeltaart. 2Bolletjes later fietste ik over de Amerongse berg weer terug naar huis. Daar overkwam me wat raars, ik kreeg rillingen terwijl het 25 graden was. Ik heb wat gegeten, ben gaan douchen en onder een warm dekbed werd ik pas weer warm. Jaren later begreep ik dat ik een hongerklop van de buiten categorie had gehad. 80 km op een ijsje....

Toertochten

column alette westening wielervoordeelIk was gegrepen door het toerfiets virus, fietste op een te kleine Giant toerfiets rondjes om Veenendaal en ging een paar jaar later op fietsvakantie. Dan leer je wat wel en niet te eten. Het devies: pas koffie na 20km, vaak met een taartje van de échte bakker op de hoek, in la Douce France, Slovenië, Oostenrijk en Italië. Soms werd er ook steviger kost geserveerd, pfffff. als je daarna een berg op fietst, enfin de onsmakelijke details zal ik jullie besparen. Ook het advies om cola te drinken in plaats van wat te eten is niet aan mij besteed. Ik ben sowieso zo'n zeldzaam exemplaar dat geen cola lust, maar het leek wel of het blikje overdwars in m'n maag zat.

Appeltaart

Inmiddels jaren fietsplezier en een racefiets rijker, fiets ik vanuit Haarlem soms een langer rondje mét het genot van een terrasje onderweg of in buitenlandse heuvels. Op een terrasje in Mallorca bestelde ik 'pastel de manzana' (appeltaart) of een broodje ham/kaas, en dat fietst prima voor mij. Lastig is dat als je icetea bestelt, je vaak 0% suiker spul krijgt en dat schiet weer niet op om wat calorieën binnen te krijgen. Want voor mij werkt een mix van een klein hapje met wat vloeibare suiker prima om er weer even tegen aan te kunnen. Vanuit huis een beetje oploslimonade in 1 van de bidons is ook lekker, als afwisseling met water. Eigenlijk heb ik altijd éen bidon met gewoon water sinds ik er tijdens een fietstocht in Italië in het midden van niks EHBO mee heb verleend (daarover een andere keer).

Tot slot een paar tips voor lekkere appeltaart? In Vogelezang: Caffé Cappuccino, met een klein terrasje. In Noordwijk: Noordwijk Buiten, met heerlijke lommerrijke tuin, niet altijd open maar het omfietsen waard!

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!