Menu

Even voorstellen: Alette Westening

20 Juni, 2017

Racefiets bijna jarig!

Binnenkort is het 2 jaar geleden dat ik voor het eerst op een racefiets zat, ik kon hem een middagje lenen van een vriendin en: ik was verkocht. Op 9 juli kon ik m'n mooie meisjesfiets ophalen, alhoewel meisjesfiets, een mooie zwarte Supernova met alleen een Italiaans vlaggetje. Voor de liefhebbers: afgemonteerd met Campagnolo Athena. Gelukkig was ik al gewend te fietsen met klikpedalen, dus de toer fietsschoenen klikten vrolijk in de spd's. De eerste tocht het weekend erop kon ik al een stukje staand fietsen maar al rijdend drinken was nog een dingetje, want dan was er een drempel, een bocht, een auto of weer een vluchtheuvel. Pff wat was ik bezig met de fiets. Dus vroeg ik na 50 kilometer aan m'n vriendje of ik even wat mocht drinken. Hij lachte niet hard maar wel heel lang. Gelukkig maakte ik op op dit gebied snel progressie en kon ik ook gauw een reepje al rijdend uit het folietje frutsen. Tip: maak er eentje van tevoren open. Da's handig als je met het nét iets te snelle clubje van de mannen meefietst. De eerste toertocht werd gauw gemaakt en ook de 100k grens werd gauw geslecht. Ik die altijd 80 op de toerfiets zat vond, rijd nu met plezier af en toe een langere tocht. En dan fiets je ineens een koppeltijdrit, over een wielerparcours. In de winter betrap je jezelf op marktplaats om een crossfiets én een MTB te zoeken. Die laatste moest wel opgeknapt worden en was eigenlijk iets te laat klaar, want het wegseizoen begint alweer in maart. Dit jaar met een fietsvakantie op Mallorca, wauw wat een fijn fietseiland!

Afgelopen 2 jaar

In de afgelopen 2 jaar heb ik verschillende fietsgerelateerde zaken onderzocht en uitgeprobeerd Zoals: welke reepjes vind ik lekker, wat stop ik in m'n bidon, wat zit er in een mini zadeltasje, kan ik een bandje verwisselen, welke fietsbroek zit mij goed, zal ik toch een ander zadel kopen, sluit ik me aan bij een fietsclub, wil ik wedstrijden rijden, en hoe doet zo'n racer het in de bergen.

Ik ga bloggen over

De komende tijd wil ik over deze onderwerpen schrijven maar ook over appeltaartadresjes onderweg en knooppunten of gps-tracks, fietsroute-websites, de crossfiets of de MTB in de winter, en simpele onderhoudstrucs die ik m'n verloofde-met-eigen-fietsenzaak ontfutsel. Eerst komend weekend maar weer eens lekker rondfietsen in m'n (wegens verbouwing thuis) tijdelijke 'achtertuin': de Noord Hollandse duinen, ik heb tenslotte niet voor niets zo'n jaarkaart gekocht!

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!