Menu

Even voorstellen: Gert-Jo van der Heijden

04 Juli, 2017

Uit nood geboren!

Als zeg maar gerust zeer fanatiek voetballen omgeschoold naar een fanatieke racefietser. Mijn voetbalcarrière eindigde toen ik de dertig ruim gepasseerd was. Ik was altijd op zoek naar het spelletje. “ik wil winnen”. Door een aantal serieuze knieblessures noodgedwongen dit helemaal los moeten laten. De overstap naar fietsen was op zijn zachts gezegd “ff wennen”. Maar ook die periode is voorbij. Inmiddels wekelijks fanatiek meerdere malen te vinden op de racefiets en in de winter als RPM’er.

De afgelopen jaren ben ik als social media ambassadeur verbonden aan Cyclon en Licello. Door de eigenaren van deze bedrijven ben ik begeleid in de mogelijkheden van de materialen in het professionele segment. Jullie mogen dan ook van mij verwachten dat ik deze ervaringen met jullie ga delen. Voor mijn passie voor fietsen vind ik het leuk om met innovatie op vele gebieden bezig te zijn en op een creatieve manier een bijdrage hieraan te leveren.

Gele Rijders en Reto

Wekelijks maak mijn kilometers bij de Arnhemse fietsvereniging Reto. Naast Reto sluit ik ook graag aan bij de Gele Rijders. Dit is een initiatief van enkele fanatiekelingen die een website hebben gebouwd waarin zij een oproep hebben geplaatst om samen op woensdagavond van april tot september samen te fietsen. Inmiddels zijn er wekelijks vaak 100 fietsers aanwezig en dit loopt soms op tot een kleine 200. Supergaaf om te doen, meer info te vinden op de website van de Gele Rijders.

Apex Blackbuck

Ik ben elke keer op zoek naar mooier en beter. Dit betekent ook dat ik al vrij veel fietsen heb “versleten”. Waar ik begon met een alu-sora, werd dit al vrij snel 105, Ultegra Di2 Carbon en inmiddels de Apex Blackbuck Dura Ace; een echte racer. Of je ook echt sneller van gaat weet ik niet, maar het voelt in ieder geval wel een stuk beter.

De Alternatieve en Vogezen

Ik houd er wel van om doelen te stellen. Dit maakt het trainen een stuk eenvoudiger. Als je jezelf inschrijft voor een mooie tocht, dan weet je dat je aan de bak moet. Elk jaar probeer ik dan ook een mooi doel te definiëren. Waar ik afgelopen jaren onder andere de Jan Jansen Classic, Extreme Toertocht rond het IJsselmeer heb ik afgelopen voorjaar “de Alternatieve” gereden en ga voor de zomer een aantal dagen klimmen in de Vogezen.

Wat jullie van mij kunnen verwachten op WielerVoordeel de aankomende tijd?

Blogs over mijn (fiets)ervaringen, informatie over de voeding die ik gebruik, schoonmaakmiddelen, kleding. Maar ook reviews van diverse producten en wat ik als belangrijk ervaar bij aanschaf en natuurlijk allerlei andere fiets gerelateerde onderwerpen. Ook kun je mij vinden op Facebook en Strava!

Met sportieve groet,

Gert-Jo van der Heijden

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!