Menu

Even voorstellen: Meike Hennekes

06 Juli, 2017

En dan stuit je op een ochtend op Facebook op een artikel van Wielervoordeel.nl met de melding dat ze gastbloggers zoeken. Ik heb het bericht meteen gedeeld met een aantal social media vrienden van mij die echte wielerfanaten zijn. Vervolgens ben ik weer verder aan het werk gegaan, maar het bleef in mijn hoofd spoken. Oké, ze zoeken wielerfanaten...ben ik een wielerfanaat? Een fanaat kan ik mezelf (nog) niet echt noemen. Ik ben meer een “mooi weer” fietser. Een hardloopster die daarnaast voor actief herstel graag fietst. Korte afstanden, lange afstanden, dat maakt mij niet uit. Maar gewoon voor het plezier, maar wel met mooi weer.

Aangenaam

Mijn naam is Meike Hennekes, 38 jaar jong, getrouwd met Michel en woonachtig in de Betuwe. Vergeleken met de andere gastbloggers voel ik me echt een leek. Veel ervaring met fietsen heb ik niet, maar ik wil graag de ‘nog-niet-fietsers’ enthousiasmeren voor de sport. Het hoeft niet allemaal zo fanatiek zoals je vaak ziet bij wielerclubs of de Tour de France rijders. Ook als recreant kan je leuk fietsen. Langzaam of snel tempo, dat maakt allemaal niet uit. Je ziet zoveel mooie dingen met fietsen, je komt zo nog eens ergens. Daarnaast ben ik student Voeding & Diëtetiek en zal ik af en toe een artikel plaatsen over sportvoeding, zoals bijvoorbeeld waar je rekening mee moet houden als je grotere afstanden gaat fietsen.

Hoe het begon

Vorig jaar was ik actief bezig met hardlopen. 4x per week trainen met als doel een halve marathon en ooit die hele marathon. Ik was gestopt met fitness, maar wilde naast het hardlopen nog iets anders doen voor actief herstel.

Een aantal vrienden die ik via social media had leren kennen, fietsten heel veel. Ik raakte steeds meer geïnteresseerd in het fietsen en begreep ook dat het fietsen met name ook goed is om mijn duurvermogen te trainen. Ik begon rond te neuzen op marktplaats. Na enig zoek- en speurwerk, waarbij ik ook mijn fietsende vrienden had ingeschakeld, stuitte ik uiteindelijk op een mooi pareltje: een Giant TCR.

giant tcr racefiets

Mijn nieuwe vriend, de Giant TCR

Samen met mijn man ben ik wezen kijken en heb ik een testritje mogen maken. Een beetje onwennig stapte ik op de fiets, maar na die eerste paar meters was ik verkocht. Een week later reed ik weer terug naar de fietsenmaker en kon ik mijn TCR meenemen. De dag erna ben ik meteen bij de Lidl in Den Bosch kleding wezen halen en diezelfde avond zat ik al op de fiets voor een klein rondje met mijn man naast me op de gewone fiets.

En dan ben je… tja… verkocht

Het begint met wat kortere ritjes om te oefenen. Alleen of met mijn man naast me. Een wat langer ritje met één van mijn fietsvrienden en vervolgens een gezellige ‘instaride’ met meerdere wielerfanaten. Al redelijk snel reed ik met klikpedalen, fietst toch wat fijner dan met gewone schoenen, zeker met de langere afstanden.

Afgelopen winter heb ik niet gereden. Zoals ik al zei ben ik echt een mooi weer fietser en moet zeggen dat ik ook niet echt winterkleding heb. In ieder geval…nog niet.

In het voorjaar heb ik, samen met mijn man op de gewone fiets ernaast, het eerste ritje van het nieuwe jaar gemaakt. Toen we thuis kwamen begon hij ook over het fietsen. Hij vond het leuk om samen met mij langere afstanden te fietsen, maar dan ook op een racefiets. Dus op dat moment zijn we ook voor hem op zoek gegaan naar een mooie fiets.

Sinds Hemelvaartsdag staat er op dit moment ook een mooie nieuwe Cube in onze woonkamer.

cube racefiets

Samen gezellig met de Cube en de TCR op pad.

Het begin van het wieler ‘fanatisme’?

Mijn man en ik fietsen nu geregeld samen een stukje in onze mooie achtertuin, Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt en de Betuwe. Ook heb ik in mei mijn tweede toertocht gefietst, de Elfdorpentocht die dwars door de Betuwe en Mariënwaerdt gaat. Samen met een aantal vrienden hebben we de tocht van 50 km gefietst, een blog hierover volgt nog.

Het doel voor dit jaar is om samen met mijn man meer te gaan fietsen en nog enkele tochten te maken. Ik wil ook proberen om deze zomer mijn eerste 100 km te fietsen.

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!