Menu

Even voorstellen: Rene Bakker

23 Juni, 2017

WielerVoordeel wilt bezoekers graag informeren, maar ook inspireren. En hoe kan dit beter dan blogs door bezoekers van WielerVoordeel zelf? In dit kader stellen wij graag Rene Bakker uit Alkmaar aan je voor. Rene is fervent hardloper en mountainbiker en zal de komende periode blogs gaan schrijven over zijn ervaringen tijdens het mountainbiken en de tochten die hij rijdt. Heb je een vraag voor Rene? Laat het Rene gerust weten.

Canyon AL SL 6.9

Mijn naam is Rene Bakker, 29 jaar, en woonachtig in Alkmaar. Mijn passie voor mountainbiken is ontstaan door gezellige weekendjes weg met mijn vrienden. Vorig jaar heb ik een eigen MTB gekocht, een Canyon AL SL 6.9. Na lang struinen op het internet heb ik voor deze mountainbike gekozen omdat het qua prijskwaliteit verhouding onwijs goed is.

In februari 2016 heb ik een pittige longoperatie ondergaan. Door deze operatie moest ik stoppen met hardlopen. Van nature ben ik niet iemand die graag stil zit en ontdekte ik snel mijn passie voor mountainbiken. Inmiddels een jaar later heb ik verschillende wedstrijden en toertochten gedaan. Het liefst train ik in de duinen of bossen en op het parcours van Schoorl kun je mij vaak vinden.

Strava

Strava is voor mij een goede motivatie, met een groep vrienden dagen wij elkaar steeds uit. Wie heeft er weer een nieuw PR? Pakt mijn broer nou weer mijn KOM af? Hoe staat het kilometerklassement ervoor? Onderling maken wij er een leuke strijd van en krijg ik zo nog meer plezier in het fietsen.

Fietstocht door Sauerland

Graag vertel ik jullie over mijn toer in april 2017, waarbij ik met Erik een mooi avontuur ben aangegaan. Wij hadden een toertocht uitgestippeld, waarbij wij in 3 dagen van hotel naar hotel fietsten. Dit deden we door het Sauerland gebied in Duitsland. We kozen er beiden voor om 1 rugzak van 28 liter mee te nemen. Hier zaten onze kleding, fietsspullen en eten voor tussendoor in. De weersvoorspelling was prima, temperatuur rond het vriespunt maar het zou wel droog blijven. We komen op woensdagavond aan in Winterberg waar we eerst een goede nachtrust pakken alvorens de toer begint. Donderdagochtend begint ons avontuur, dan staat er 60 km op de planning met 1400 hm.
 Na vier uur fietsen kwamen wij aan bij ons eerste hotel. Met een biertje erbij evalueerde wij onze eerste dag. Wij hebben die dag ervaren dat het parcours in Sauerland niet te vergelijken is met de Belgische Ardennen. Het grootste verschil vonden wij dat de klimmen erg lang en stijl zijn, dat maakt het afdalen natuurlijk weer veel uitdagender. Omdat wij de route zelf hadden uitgestippeld was een GPX-apparaat een must.
 
Op dag 2 stond er een fietstocht van 55 km op de planning. Na een stevig ontbijt waren wij er weer klaar voor. Na een aantal keer verdwaald te zijn kwamen wij weer veilig aan in ons 2e hotel. Deze tour was onwijs zwaar door de vele hoogte meters en single tracks. Tussendoor hebben wij mooie filmpjes gemaakt van trucjes die wij onderweg hebben uitgeoefend. Het parcours was daar perfect voor. Op dag 3 fietsten wij richting Winterberg. Een tocht van 3 uurtjes. Wij kwamen veilig aan en hebben een mooi avontuur om op terug te kijken. Wat zijn wij een ervaring rijker, een fietstocht door Sauerland kunnen wij iedereen aanraden. De natuur is erg mooi en je ervaart echt een rust in je hoofd als je door de bergen heen fietst. Volgend jaar staat er waarschijnlijk een toertocht door Frankrijk op de planning.

Wat kunnen jullie van mij verwachten

Van mij kunnen jullie leuke, grappige en enthousiaste posts verwachten over mijn ervaringen op de mountainbike. Volg mij naast de blogs op WielerVoordeel, ook op Instagram of Strava.

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!