Menu

Even voorstellen: Carlos Pardo

15 Juni, 2017
posbank fietsen

WielerVoordeel heeft, naast het vergelijken van producten op prijs en kwaliteit, als doel om bezoekers te informeren en te inspireren. In dit kader stellen wij graag Carlos Pardo aan jullie voor. Carlos zal de komende periode blogs schrijven over zijn ervaringen omtrent wielrennen. Heb je een vraag voor Carlos? Laat het gerust weten.

De vraag was of iemand een mening had over wielrennen en die eventueel wilde delen op WielerVoordeel.nl. Nou hier ben ik en stel mij graag even voor.

Mijn naam is Carlos Pardo. Wat het belangrijkste is om te weten wat ik met wielrennen heb. Wielrennen vormt een rode draad door het leven. Eigenlijk is ieders leven net een soort grote ronde. Mijn ronde zou heten de Tour de Carlos of La Vuelta de Pardo.

In ieder geval was mijn Grand Depart in het gelderse dorpje Doesburg. Een stadje gelegen aan de rand van het Nederlands Centraal Massief de Posbank en richting het Montferland waar de Nederlandse top binnenkort het NK gaat betwisten. Ik ben een combinatie van Doesburgse nuchterheid en Noord Spaans temperament. Opgegroeid aan de rand van Doesburg dichtbij de oevers van de Ijssel.

Liefde voor de fiets

Vanaf jonge leeftijd was de liefde voor de fiets een feit. Ik was in het bezit van een aan elkaar gelaste blauwe Gazelle fiets. Telkens als ik naar de tour keek moest ik gelijk de etappe gaan nabootsen. Vol goede moed sprong ik op mijn stalen ros om de eerste de beste stijgende weg op te knallen alsof ik Steven Rooks zelf was. In ons plaatselijke plantsoen waar er een verhoging was van ongeveer 50 meter was dat in mijn beleving de Alpe D’huez. De Nederlandse berg lag voor heel even in de mosterd stad en ik was heel even de bergkoning.

Apex Icarus

Nu ben ik inmiddels een stuk ouder en mijn blauwe Gazelle is ingeruild voor een matzwarte Apex Icarus. Wielrennen volg ik vanaf de Tour Down Under tot aan de Ronde van Lombardije. Iedereen weet dat er 3 weken in juli vrij weinig te halen valt qua aandacht want die zijn al jaren voorbestemd aan de Grand Boucle. Echt niet omdat het de mooiste ronde is. Kijk naar de Giro en La Vuelta en de explosiviteit spat er af. De Tour de France is ondanks de grote commercie en sportieve chaos vaak veel meer gecontroleerd. Maar toch heeft de Tour de magie. Alles wat iets is of is geweest verzameld zich als een emulsie van sterrendom binnen de rijdende grenzen van de tour de France.

Uitdagingen

Zelf fiets ik graag en probeer mezelf uit te dagen. Ik ben realist in het feit dat ik geen dartelende klimgeit ben maar meer een verdwaalde Bizon in het hooggebergte. Een KOM op Strava is aan mij niet besteed maar PR sneuvelen er steeds meer. Snel ga ik niet maar geef niet snel op. Zo heb ik de Marmotte volbracht en beklom op 1 dag de 3 kanten van de Kale berg.

Ben dan ook officieel een Cingle de Mont Ventoux. Ook wel een dwaas genoemd. Vorig jaar lag mijn piek in de Vogezen, De Trois Ballons was een eitje ten opzichte van het hooggebergte. Wie dat ooit heeft mogen beweren? Na een dag ploeteren door de meest gruwelijke regenbuien en over de meest steile heuvels kwam ik over de eindstreep gevolgd door een hele stoet. Geen fietsers maar motoren en Volkswagen busjes. De laatste bus was gedecoreerd met bezemstelen wat maar 1 ding betekende. Ik was de laatste persoon in de strijd. Moest ik mij schamen of was ik toch blij? Ik werd voor mijn moed bekroont met goud en wist dat meer dan de helft de remmen dicht had geknepen.

Ik hoop dat ik mensen kan laten genieten van leuke blogs over tochten en ervaringen op de fiets. Ik wil mijn mening spuien over alle aspecten van het profpeloton. De mooie romantische van strijd en winst tot de inktzwarte verhalen over valsspelen en verlies. Graag praat ik over het wielernieuws en de sfeer eromheen. Boeken over heden en de memoire’s uit het verleden. Vanuit mijn vak als personal trainer en vitaliteit-coach wil ik het hebben over trainingsleer buiten het fietsen om.

Ik hoop dat mijn teksten jullie motiveren en blij maken. Alles behalve een blog aan het been. We hebben nog zo veel te bespreken.

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!