Menu

Fietsen op Madeira, wie durft?

13 Juni, 2017
fietsen op madeira fietsvakantie

Bij fietsen op Madeira schieten wellicht prachtige plaatjes door je hoofd. Madeira is een prachtig eiland voor de Noordwest kust van Afrika en valt onder de Portugese vlag. Het eiland wordt ook wel het bloemeneiland genoemd. Door de vruchtbare vulkanische bodem groeit en bloeit er van alles. Dus het plaatje van een subtropisch eiland is compleet.

Toerfietsen op Madeira

Je zou zeggen, bij zo’n prachtig eiland zal het toerfietsen en fietsvakanties wel een booming industrie zijn. Wij moeten je helaas teleurstellen als het om toerfietsen gaat. Uiteraard kan je legio fietsen huren op het eiland maar de infrastructuur is niet ingericht op de recreatieve fietser. Er zijn geen fietspaden aanwezig en routes voor fietsers staan nergens aangegeven. Daarbij het is vrij gevaarlijk want de automobilisten op Madeira zijn niet gewend aan fietsers, en dit kan tot nare situaties leiden in de bergen. Als toerfietser is er dus niet echt sprake van ontspanning. Wat natuurlijk altijd wel kan is een fiets huren en je eigen tochtje uitstippelen in bijvoorbeeld de hoofdstad Funchal. Een bezoek aan de prachtige kathedraal, de historische haven en doorfietsen naar het levendige centrum met heerlijke bar bistro’s is een waar genot!

Wielrennen op Madeira

Madeira is voor de ervaren wielrenner echt een mooie plek. Let wel dat ervaring een must is want het vulkanische eiland met haarspeldbochten en een ruig reliëf is niet voor iedereen bestemd. Er wordt vaak door wielrenners gezegd over Madeira “Prachtig eiland, maar je moet verdomd goede klimmersbenen hebben”. Deze uitspraak klopt, er zitten stukken bij met een stijgingspercentage van 12%. Madeira biedt voor de wielrenner echt een prachtige afwisseling qua intensiteit en landschap. Het ene moment zwoeg je een helling op in de brandende zon, het andere moment zoef je door prachtige koele laurierbossen. Als wielrenner wordt je na iedere klim wel gigantisch beloond, want de uitzichten over het eiland zijn fenomenaal!

De opmars van mountainbiken op Madeira

Madeira stond vroeger bekend als het bloemeneiland. Maar Madeira komt steeds meer in trek bij mountainbikers die gaan voor adrenaline! Het eiland leent zich uitstekend voor activiteiten buiten de paden om. De paden langs de Levada’s (irrigatiekanalen in de bergen), de onverharde bergpaden of simpelweg een doorsteek maken door een berggebied. Madeira blijkt een ware speeltuin te zijn voor de ervaren mountainbiker! Op Madeira zelf kan je bij de gespecialiseerde fietsverhuur tips krijgen van de lokale rijders. Dus dat belooft veel goeds! Nog geen vakantieplannen? Kijk als fietsliefhebber eens naar dit prachtige eiland!

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!