Menu

Het kiezen van de juiste E-bike

24 April, 2017

Tegenwoordig zijn E-bikes razend populair. Wat ook goed te begrijpen is, je kan mooie en lange stukken fietsen en zo zonder moeite genieten van de mooiste plekken in Nederland! Daarnaast is een E-bike ook heel goed te gebruiken in de stad om jezelf gemakkelijk van A naar B te verplaatsen. Het kiezen van de juiste E-bike voor jezelf kan daarentegen toch lastig zijn. Want waar moet je nou precies op letten bij het aanschaffen van een E-bike?

Welk doel

Ten eerste moet je bij jezelf nagaan wat het doeleinde is voor het gebruiken van de E-bike. Op basis van jou doel kan je opzoek naar de geschikte E-bike. Want wanneer jij van plan bent mooie stukken te fietsen door Nederland is het erg belangrijk dat de accu langdurig mee kan gaan en dat je niet halverwege jouw tocht terug naar huis moet keren. Wanneer je in de stad woont en van plan bent daar jouw E-bike te gebruiken is het minder van belang dat je accu lang mee gaat maar is het misschien fijn als de accu van de fiets er afkan zodat je de accu binnen kunt opladen!

Plaats van de motor

Wanneer jij je doel hebt bepaald moet je gaan nadenken over de plaats van de motor. Want de plek waar de motor is geplaatst kan van invloed zijn op het fietsen. Wanneer je motor aan de voorkant van de fiets is gevestigd lijkt het een beetje alsof je vooruit getrokken word. Dit kan invloed hebben op het sturen, het kan wat lastiger worden wanneer je motor aan de voorkant is gevestigd het kan wat zwabberig aan gaan voelen. Wel heeft het als voordeel dat er plek is voor versnellingen. Wat niet het geval is wanneer de motor aan de achterkant van de fiets is gevestigd. Wanneer dit het geval is voelt het als een extra zetje in de rug wanneer je aan het fietsen bent. Het is dus belangrijk dat je hier goed over na denkt. De Victesse Magnum N3 HF Lage Instap is een fiets waar de motor aan de voorkant bevestigd is.

Accuduur

Naast dat de motor een belangrijk onderdeel van de E-bike is kan je accu ook niet ontbreken. De accu geeft de motor energie om te werken. Wanneer je lange stukken wilt gaan fietsen is het dus handig wanneer je een langen accuduur hebt. Je hebt verschillende soorten klasse in accu’s. De hoge klasse zullen wat duurder zijn maar die hebben ook een langere levens duur en gaan vaak tot 190 km mee en een goedkopere accu gaat tot 120 km mee. Op de meeste E-bikes ga je zo'n 25 km per uur. Wanneer je dus een accu hebt die tot 120 km mee gaat kun je rond de 5 uur genieten van de fiets. Met een accu van hogere kwaliteit kan je bijna 8 uur plezier hebben zonder hem op te laden. Dit is ideaal als je veel fietst en graag lange stukken aflegt. Wanneer je kijkt naar de Victesse Strada N7 HM Lage Instap kan je zelf bepalen wat voor accu je bij je fiets wilt. Naast de accu duur is het ook belangrijk dat je er over nadenkt of jij wilt dat je accu verwijderd kan worden van je fiets. Dit is van belang wanneer jij alleen plek hebt om de accu van je fiets binnen op te laden. Wanneer jij genoeg ruimte hebt in een schuur of garage om je fiets op te laden is het minder belangrijk dat de accu te verwijderen is. Bij het model Cortina Ecomo Speed N8 voor Heren kan je gemakkelijk je accu van de fiets afhalen en deze binnen opladen. Voor de accu is het ook belangrijk dat hij niet te lang in een koude omgeving staat want wanneer dit zo is gaat de kwaliteit van de accu achteruit en kan je minder lang doen met een volgeladen accu.

Tenslotte zijn de E-bikes een stukje zwaarder dan de gewone standaard fiets. Wanneer je niet zo groot bent kan het handig zijn als je een E-bike uitkiest met een lage instap. Zo kun je gemakkelijk op je fiets stappen zonder problemen. Wanneer je wat langer bent is dit minder van belang! Victesse Strada N7 HF Lage Instap is een mooi en populair model met een lage instap.

Hopelijk heeft dit je geholpen bij het kiezen van de juiste E-bike, we wensen je alvast veel fietsplezier toe!

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!