Menu

De nieuwe Mio Cyclo 400 reeks en de 605 HC

13 Juni, 2017

De perfecte fietspartners voor recreatieve en sportieve fietsers

Mio introduceert de opvolgers van de Mio Cyclo 315 en 505. Deze worden opgevolgd door de Mio Cyclo 400, de 405 en de Mio Cylo 605, dat het nieuwe topmodel van Mio wordt. Het scherm van de fietscomputers is een stuk groter dan dat van zijn voorgangers. De Mio’s hebben een 4’’ scherm in een compacte en dunne behuizing. Het scherm is bij zonlicht leesbaar en heeft een anti-glare aanraakscherm, dat reflecties moet verminderen tijdens het fietsen. De fietscomputers zijn uitgerust met vooraf geïnstalleerde, complete fietskaarten van geheel Europa (38 landen) en hebben een eenvoudige en gebruiksvriendelijke navigatie. De Cyclo 605 HC biedt fietsers bovendien alles wat ze nodig hebben om hun prestaties te verhogen en gemotiveerd te blijven.

Mio Cyclo 2017

Dit zijn de nieuwe modellen:

Mio Cyclo 400

De Cyclo 400 maakt het ontdekken van nieuwe plekken eenvoudig voor de recreatieve fietser. Met de lap-functionaliteit kunnen verschillende segmenten of specifieke intervallen van een rit worden gemarkeerd, waardoor je als fietser wordt uitgedaagd je resultaten te verbeteren voor iedere ronde of ieder segment die jij rijdt. Complete kaarten van geheel Europa zijn vooraf geïnstalleerd, zodat de Cyclo 400 direct klaar is voor gebruik. Gebruikers kunnen verbinding maken met MioShare en hun data direct synchroniseren met Strava™, waardoor zij hun ritten kunnen analyseren en de resultaten kunnen delen met anderen. De Cyclo is compatibel met Strava segmenten en outdoor training.

Mio Cyclo 405

De Cyclo 405 is gemaakt voor prestaties. Hij heeft alle functionaliteit van de Cyclo 400, maar kan daarnaast groepsberichten ontvangen van social media apps doormiddel van een smartphone bluetoothverbinding en heeft Strava Live Segments indoor & outdoor training functionaliteit. Dankzij de geïntegreerde ANT+ sensor is de Cyclo 405 volledig compatible met de ANT+ hartslagmonitor en snelheids- en cadanssensoren. Hij kan worden aangesloten op ANT+ trainers met FE-C protocol en levert de corresponderende weerstand tijdens indoor training. Daarnaast is de Cyclo 405 te koppelen met het elektronische schakelsysteem Shimano Di2 voor het lezen en registreren van schakelinformatie van de groepset en kun je er Strava Live mee rijden. De 405 wordt in 2 verschillende varianten leverbaar. De HC versie krijgt een Mio hartslagmeter meegeleverd en sensoren die cadans en snelheid meten. Bij de HC bundelversie krijg je deze accessoires extra voordelig meegeleverd.

Mio Cyclo 605 HC

Het nieuwe topmodel, de Cyclo 605 HC, is er voor de prestatie gerichte en sportieve fietser. De fietscomputer is geschikt voor outdoor of indoor, paden of wegen, voor persoonlijke records of in competities met anderen. Zo kun je er niet alleen mee navigeren, maar ook je hartslag en cadans mee registreren. De Cyclo 605 maakt gebruik van magneetloze en eenvoudig te installeren snelheids- en cadanssensoren. Hiermee rekent Mio voorgoed af met de spaakmagneten en de installatie van een snelheids- en cadanssensor rond de pedalen en het frame van de fiets. De sensoren kunnen geplaatst worden rond de achteras van het wiel en de rond de zadelstang of het pedaal. Dit kan doormiddel van de bijgeleverde rekbare rubberband. Er is een ANT+ hartslagmeter inbegrepen, voor het bereiken van optimale fitness. Een pc-verbinding is niet nodig, want tracks en opnames kunnen gemakkelijk via WiFi worden gesynchroniseerd naar een MioShare-account. Verder is de 605 ook te koppelen met het elektronische schakelsysteem Di2 en kun je er Strava Live mee rijden. De Cyclo wordt geleverd met een 2A AC adapter, waarmee het apparaat sneller opgeladen kan worden.

Adviesprijzen

Mio 400  € 289,99
Mio 405  € 339,99
Mio 405 HC  € 369,99
Mio 605 HC  € 449,99

Vergelijken loont! Bij WielerVoordeel vind je het product altijd voor de beste prijs. Zo betaal je dus nooit te veel voor de fietsartikelen waar je naar opzoek bent.

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!