Menu

Review Clifbar: Repen met een goede bite!

16 Augustus, 2017

De afgelopen tijd heb ik producten mogen testen van Clifbar. Ik heb dit al wel eens eerder gedaan maar ze hadden weer wat nieuwe smaakjes in het assortiment.

Er werd een mooi pakket bezorgd namens Clifbar Nederland. Hierin zaten onder andere repen in de smaken: chocolate almond fudge, chocolate chip, white chocolate macadamia, coconut chocolate chip, peanutbutter crunch en cool chocolate mint.

Clifbar repen

Wat ik altijd fijn vind aan deze repen is dat ze lekker groot zijn en niet na 3 happen op zijn. Het zijn wel stevige repen. Je moet er dus wel goed op kauwen. Als ik een zware inspanning doe vind ik dat minder fijn, voor een duurrit echter ideaal.

De smaak van de repen zijn erg goed, ze smaken echt naar de genoemde smaak. Alleen bij de coconut chocolate chip miste ik een beetje de coconut. Mijn favoriet van deze serie was wel de cool chocolate mint, deze smaakt echt naar after-eight. Erg lekker die frisse mint smaak. Maar ook de peanutbutter crunch vind ik erg lekker, ik houd echt van pindakaas! Een andere smaak die ik niet getest heb in deze serie is de oatmeal raisin walnut maar dit is ook echt een aanrader! Deze gaat alleen uit het assortiment en word vervangen voor de Sierra trail mix.

De macro’s per reep, deze verschillen iets per smaak (ik nam hiervoor de cool chocolate mint als voorbeeld):

Kcal: 267 Koolhydraten: 44g Suikers: 20g Vezels: 4g Vetten: 5g Verzadigde vetten: 1g Proteine: 9.6g

Daarnaast zitten er nog een aantal vitamines en mineralen in zoals: vitamine A,D,E,C,B en bijvoorbeeld magnesium en calcium.

Frisse bloks

Ook kreeg ik de Clifbar bloks opgestuurd, dit zijn een soort winegums. Ik kreeg de smaken: strawberry, mountain berry en margarita. Deze bloks had ik ook al eerder gegeten maar de margarita smaak was nieuw voor mij. De bloks zijn makkelijk te eten en gewoon erg lekker! Vooral de nieuwe margarita bloks vielen goed in de smaak. Deze zijn erg lekker fris. Er zitten 6 bloks in een verpakking, 1 serving zijn 3 bloks. De andere 2 smaken zijn ook gewoon erg lekker. Hou je niet zo van gels? Dan is dit een hele goeie vervanger.

De macro’s per serving:

Kcal: 90 Koolhydraten: 23g Suikers: 12g Vezels: 0g Vetten: 0g Proteine: 0g

Clif shot energy gel

Sinds Le Marmotte ben ik minder enthousiast geworden over gels (daar kreeg ik door een gel erg last van mijn maag). Dus met een gemengd gevoel heb ik deze gels geprobeerd. Ik kreeg de smaken: chocolate, mocha +50mg caffeine en citrus +25mg caffeine om te proberen. Ik had nog nooit een gel gezien in de smaak chocola of mokka dus hier was ik erg nieuwsgierig naar.

De eerste gel die ik nam (citrus smaak) heb ik dan ook opgelost in mijn bidons, wat me opviel was dat de dikte van deze gel heel anders is als dat ik gewend ben. Het is een veel dikkere substantie dan andere gels die ik gehad heb. Je kan er bijna op kauwen zo dik zijn ze. De chocolade en mokka smaak heb ik gewoon genomen zoals je een gel neemt, geen maagkrampen gelukkig. De chocolade smaak was echt heel erg lekker op de fiets! De mokka smaak was ik iets minder fan van, net alsof je een bak koffie neemt tijdens het fietsen. Die neem ik liever op een terrasje! Wel genoeg water erbij drinken maar dit wordt echter ook vermeld op de verpakking.

De macro’s per gel:

Kcal: 100 Koolhydraten: 24g Suikers: 12g Vezels: 0g Vetten: 0g

Conclusie

Ik kan jullie de producten van Clifbar dus zeker aanraden! Voor mij is het een van de favorieten op de fiets. Heerlijke smaken die niet vervelen en als je bijvoorbeeld repen combineert met bloks tijdens een rit raak je nooit zonder energie, laat staan een honger gevoel. Buiten dat ze goed smaken zijn ze natuurlijk ook geschikt voor veganisten, en ook vrij van glucose-fructose stroop. Gewoon gemaakt van natuurlijke producten, geen kunstmatige ingrediënten of E-nummers.

Met plantaardige groet,

Guy, Eat plants and go on epic rides

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!