Menu

Review: Castelli Premio Bibshort

30 April, 2017

Castelli heeft met de Permio Bibshort naar eigen zeggen één van de meest comfortabele fietsbroeken op de markt gebracht. Waar Castelli bij de meeste producten die zij ontwikkelen de focus hebben liggen op het gebruik in wedstrijden, werd bij de Premio de focus op comfort gelegd.

Ontwikkeld voor lange fietstochten

De Castelli Permio Bibshort is speciaal ontwikkeld voor lange ritten. Voor de Premio is gebruik gemaakt van Forza stof. De Forza stof geeft je optimale spierondersteuning en compressie rondom de benen. Verder biedt een brede compressie-band onderaan de rug ondersteuning aan de rugspieren. Dit in combinatie met het gebruik van weinig naden in de broek zorgt ervoor dat de Premio goed op zijn plaats blijft zitten en je geen last ondervind van een broek die schuurt.

Daarnaast heeft Castelli speciaal voor deze broek geïnnoveerd in nieuwe leg grippers. Er wordt gebruik gemaakt van verticale silicone banden. De leg grippers zijn er voor ontworpen dat de broek niet omhoog kruipt en de benen niet worden afgekneld.

Productspecificatie Castelli Permio Bibshort

  • Forza stof met 38% Lycra voor perfecte pasvorm
  • 3D-ademende mesh ondersteuningsband aan de lende (onderrug)
  • Raw edge leg grippers met verticale siliconen gripper
  • Platte, ergonomische bretellen voor extra comfort
  • Progetto X2 zeem
  • Gewicht: 201g

Conclusie beoordeling Castelli Permio Bibshort

In de afgelopen weken heb ik de fietsbroek uitvoerig getest in verschillende omstandigheden. Variërend van wat kleine ritjes tot de Ronde van Noord-Holland. De Castelli Premio is een fijne broek en voldoet aan zijn taak: het bieden van comfort tijdens je fietsrit. De broek voelt aan als een tweede huid en zit erg comfortabel. Tijdens de langere ritten heb ik nooit het gevoel gehad dat ik de broek moest corrigeren. De Premio bleef mooi op zijn plek zitten. De Forza stof vormt zich goed rondom de benen en de leg grippers kruipen niet omhoog. Zelfs met beenstukken onder de broek blijft alles goed zitten. De Premio heeft een mooi en strak design zoals wij gewend zijn van Castelli. De Castelli Premio staat garant voor vele comfortabele fietsritten!

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!