Menu

Review: Sanas Beet Fuel

05 Juni, 2018

Tijdens een wedstrijd of rondom een zware trainingsperiode wil je altijd maximaal presteren. Voor veel (duur) sporters is bietensap een belangrijke aanvulling in de aanloop naar een wedstrijd toe. Maar er zijn ook sporters die het links laten liggen vanwege de grote hoeveelheid aan geconcentreerd nitraat die gedronken moet worden om het gewenste effect te ervaren. Sanas is daarom gekomen met een compact bietensap shot: de Beet Fuel, die ook nog eens goed te drinken is voor sporters die geen fan zijn van rode biet.

Beetfuel

Beet Fuel is een 50 ml shot gemaakt van, uiteraard, rode biet. Maar Sanas heeft er nog iets anders aan toegevoegd: spinazie. Ook een groente met een rijke bron aan natuurlijk nitraat. In totaal bevat een bevat een 50 ml flesje 395 mgr aan nitraat. De Beet Fuel van Sanas is geen sportdrank, maar moet genomen worden als kuur. Zo’n vijf tot zeven dagen voorafgaande aan jouw piekmoment.

Werking

Rode biet en spinazie zijn zoals genoemd een rijke bron van nitraat. Dat nitraat wordt door het lichaam via enzymen in het speeksel, maar ook door bacteriën in het maag-darmkanaal, omgezet in nitriet. Dit is de reden dat je rode bietensap bij voorkeur wat langer laat rondgaan in je mond voordat je het doorslikt. De vorming van nitriet helpt weer bij de vorming van stikstofmonoxide (NO) en dat leidt tot meer bloedtoevoer naar de spieren. Het drinken van Beet Fuel verhoogt dus de zuurstofopname in de spieren en zorgt ervoor dat zuurstof efficiënter gebruikt wordt in het lichaam, waardoor de sporter meer vermogen kan leveren en verzuring later optreedt.

Om een lang verhaal kort te maken levert de Beet Fuel kuur van Sanas meer kracht, zorgt het ervoor dat je harder gaat, langer door kan gaan en uiteindelijk efficiënter beweegt op de fiets.

Het drinken van bietensap kan tot een verlaging van de bloeddruk leiden. Sporters die al een lage bloeddruk hebben moeten oppassen dat ze niet flauwvallen en kunnen bietensap beter vermijden. Daarnaast is het bekend dat bietensap maag- en darmklachten kan veroorzaken, maar ook daar heeft Sanas aan gedacht. De producten zijn uitgebreid getest: de renners van Lotto Soudal hebben diverse versies van het product getest waardoor ook dit Sanas product aan de hoogste standaarden voldoet: prestatie verhogend, mild voor maag en darmen en natuurlijk.

Conclusie

Om een goed oordeel te kunnen vellen over de Beet Fuel is deze getest door wielrenner Stephan Bakker die uitkomt het continentale wielrenniveau, waarbij op hoog niveau wordt gekoerst. In aanloop naar de Prof Ronde van Noord-Holland heeft Bakker een kuur van de Beet Fuel genomen en heeft dit als een uitstekende aanvulling op zijn wedstrijd voorbereiding ervaren.

,,De Beet Fuel heeft een goede smaak, ondanks de hoge concentratie nitraat, in tegenstelling tot andere bietensappen die ik heb gedronken. Ondanks het kleine flesje had ik wel echt het idee dat ik iets binnen kreeg. Van nitraat is bewezen dat het je uithoudingsvermogen verbetert. Beet Fuel was voor mij een hele goede aanvulling om het lichaam optimaal klaar te maken voor een nieuwe prestatie of wedstrijd! Een ander groot pluspunt was dat het goed te drinken was. Na één kuur kon ik niet gelijk hele grote verschillen waarnemen. Ik voelde mij frisser en merkte dat ik wat soepeler rond fietste. Ik geloof in de werking van nitraat en denk dat het voor iedere sporter een goede aanvulling is.’’

Sanas.nu

Vergelijk hier compressiekleding voor betere prestaties.

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!