Menu

Tips om fietsen diefstal tegen te gaan

19 Mei, 2017

Daar sta je dan! Net boodschappen gedaan of een leuk avondje opstap geweest. Is je fiets ineens gestolen! We lezen dit helaas maar al te vaak op Facebook of in de kranten. Ontzettend vervelend. Wij geven je enkele tips die kunnen voorkomen dat je fiets, bakfiets of e-bike gestolen wordt.

Kies voor een extra slot

Op veel fietsen zit natuurlijk al een ringslot vast aan het frame gemonteerd. Veilig, maar nog niet veilig genoeg. Je kunt naast je ringslot het beste ook nog een kabel- of kettingslot gebruiken om je fiets extra op slot te zetten. Tegenwoordig heb je ook ringsloten in combinatie met bijvoorbeeld een kabelslot. Ideaal en zo voorkom je ook dat je per ongeluk het kabelslot vergeet. Wil je helemaal zeker van je zaak zijn, kies dan voor een ART-2 of ART-4 gecertificeerd fietsslot.

Zet je fiets vast aan een hek of lantaarnpaal

Je fiets plaatsen tegen een muurtje of schutting nodigt dieven uit om je fiets te stelen. Helaas, maar het is waar. De fiets is, ook al staat deze op slot, eenvoudig op te tillen en voordat je het weet zit je fiets of e-bike inclusief sloten in een busje richting een werkplaats. Zet je fiets daarom altijd vast aan een lantaarnpaal of hekwerk. Dit maakt het voor dieven lastiger om je fiets te stelen en daardoor meteen minder interessant.

Zet je fiets in een beveiligde fietsenstalling

Veel grote en kleinere steden beschikken tegenwoordig al over een beveiligde fietsenstalling. Dit is dan ook een hele veilige plek om je fiets te stallen als je even gaat winkelen. De fietsstalling wordt beveiligd door werknemers en je kunt je fiets vaak alleen ophalen met een bonnetje dat gekoppeld is aan je fiets.

Verzeker je fiets

Een fietsverzekering voorkomt een hoop gedoe achteraf. Is je fiets dan toch gestolen, dan kun je via de fietsverzekering nog aanspraak maken op een vergoeding. Uiteraard is het dan wel belangrijk dat je je fiets op slot hebt gezet. Je kunt je fiets verzekeren tegen diefstal en overige schade.

Bekijk en vergelijk ons aanbod fietssloten van meer dan 15 aanbieders.

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!