Menu

De transportfiets, van bakkersfiets tot hippe schoolfiets!

01 Mei, 2017
de transportfiets transportfietsen kind

Tijden veranderen en functies van heel veel zaken ook. In deze tijd zitten mensen met volle bewondering te eten in voormalige fabriekshallen uit 1895, en de oerdegelijke sterke transportfiets voor bakkers, slagers en andere venters, is een fiets geworden voor jong en oud! Een hele mooie trend en inmiddels een explosief groeiende markt. Met name de Hollandse scholieren kiezen massaal voor de transportfiets als zijnde schoolfiets.

Transportfietsen Voor Middelbare Scholieren

De cito of NIO toetsen zijn gemaakt, het advies van de basisschool is gegeven. Een mijlpaal! Jouw kind gaat naar de middelbare school en dit betekent voor iedere ouder en kind een spannende periode. Een periode waarin de schoolspullen zorgvuldig ingekocht moeten worden bij de lokale boekhandel, maar ook een periode waarin men op zoek gaat naar een nieuwe hippe schoolfiets! De tijd van brugklassers met zware schooltassen op hun rug is voorbij. Dit beeld heeft plaats gemaakt voor een compleet nieuwe transportfiets waar de tas rust op een robuuste stalen voordrager. Uiteraard is de transportfiets geen recente uitvinding maar de doelgroep voor deze fiets is totaal veranderd. Transportfietsen zijn nu hip, sterk en bovenal zeer handig. De Nederlandse ouders en kinderen zijn totaal om, en schoolpleinen zijn nu omgetoverd in een zee van transportfietsen met ferme voordragers en solide frames.

Fietskratten op je transportfiets bepalen jouw stijl

Het leuke is dat jongeren ontzettend hun best doen om hun transportfiets uniek te maken. De fietskratten die op de voordragers staan kennen inmiddels de meest weelderige versieringen van plastic bloemen, stoere graffiti of simpelweg een lieve beer eraan gebonden. Een fietskrat is daarom ook een must have geworden voor jouw kind. Niet alleen in de praktische zin maar ook dus in je hele uitstraling. De markt heeft hier natuurlijk heel mooi op ingespeeld. Je kan tegenwoordig fietskratten kopen in bijna iedere kleur en materiaalsoort. Ga je voor een stoer houten vintage fietskrat? Of wil je knallen over de weg met een plastic fluor groen fietskrat. Aan jou de keuze!

Kinder transportfietsen online kopen

Online een kinder transportfiets kopen wordt voor veel mensen steeds eenvoudiger. Uiteraard is de geur, service en beleving in een fietsenwinkel een heerlijke ervaring, maar online kan je werkelijk alles tegen het licht houden. Als je kiest voor een jongens transportfiets of een meisjes transportfiets dan gaan de wetten op van prijs en duurzaamheid. Ga je voor de iets duurdere maar duurzame Puch Rock EP Remix transportfiets? Of kies je toch een goedkopere variant, bijvoorbeeld de Popal daily Dutch transportfiets?

Het online aanbod van transportfietsen is op dit moment zeer breed met heel veel aanbieders.  Het is daarom zaak om altijd heel goed de specificaties tot je te nemen bij de desbetreffende webshop. Kijken en vergelijken loont immers, en je merkt dat jouw zoon of dochter betrekken bij de online aankoop ook erg leuk is. Tevens bieden webshops allemaal leuke fietsaccessoires waarmee de fiets nog verder “gestijld” kan worden. Denk aan een hippe fietsbel, extra verlichting en misschien wel een bandenplakset maar dan ik een super stoer doosje? Kortom het winkelmandje kan gevuld worden en binnen no time wordt het bezorgd.

Elektrische transportfietsen zijn in opkomst

Elektrische transportfietsen zijn op dit moment niet aan te slepen. We wisten al geruime tijd dat de E-bike met name onder ouderen een stijgende trend is maar we zien nu ook dat elektrische transportfiets voor jonge scholieren helemaal hot is. Met een paar slagen zit je op school en voor leerlingen die wonen op het platteland is het een uitkomst. Steeds meer kleine scholen op het platteland sluiten hun deuren vanwege vergrijzing. Het gevolg hiervan is dat de scholieren steeds langere afstanden moeten afleggen om uiteindelijk in de schoolbanken te belanden. Naarstig zijn ouders op zoek naar een oplossing om soms wel 20 kilometer te overbruggen. Met de elektrische transportfiets is dit niet meer nodig. Elektrische fietsen zijn snel, kosten nauwelijks kracht en de kinderen zijn binnen no time op hun plek van bestemming. Kortom, elektrische fietsen zijn nu toegankelijk voor alle leeftijdscategorieën. Met je schooltas op je voordrager, paar slagen en weer een paar honderd meter verder. Wat wil de mens nog meer! Neem gerust een kijkje in een enorme assortiment elektrische transportfietsen en onze reguliere transportfietsen.

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!