Menu

Weg met de zijwieltjes, hier zijn de loopfietsen

18 Mei, 2017

We hebben het allemaal gedaan en het is ons ook allemaal gelukt: leren fietsen. Voor ieder kind is dit een uitdagend klusje en wordt het voornamelijk geleerd met veel vallen en opstaan. Spannend! Waar we voorheen kinderen leerde fietsen op kinderfietsen met zijwieltjes, hebben de zijwieltjes plaats gemaakt voor loopfietsen.

Balanceren en nog eens balanceren

Fietsen draait uiteindelijk allemaal om op het juiste moment je balans te behouden. Zijwieltjes bieden in de beginfase van dit leerproces een ideale uitkomst om niet steeds te vallen, maar niet zozeer om de balans te behouden. Het nadeel van zijwieltjes is dat deze pas ingezet kunnen worden op het moment dat trappers rond getrapt kunnen worden. Om te leren fietsen is dit eigenlijk nog niet nodig. Het draait allemaal om balanceren en nog eens balanceren.

Loopfiets

Een loopfiets is daarom ideaal. Het kan ingezet worden van jongs af aan en het leert peuters die net kunnen lopen al snel de eerste vaardigheden van het fietsen: balanceren. Daarnaast leren kinderen hun beenspieren te ontwikkelen en bevorderd het de conditie. Al snel zul je zien dat de kleintjes het loopfietsje helemaal geweldig vinden en er niet meer van af te slaan zijn.

Groot aanbod loopfietsen

Via WielerVoordeel kun je eenvoudig loopfietsen voor jongens en meisjes vergelijken. Roze, blauw of een andere vrolijke design er is voor iedereen wat wils. Vragen over een loopfiets? Dan adviseren wij je natuurlijk graag. Kom met ons in contact via bijvoorbeeld Facebook of via onze over ons pagina.

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!