Menu

Welke framemaat voor je fiets? Wij helpen je op weg!

16 Juni, 2022
framemaat_fiets_berekenen

Bij het kopen van een fiets is het een belangrijk dat je weet welke framemaat je moet hebben. Niemand is tenslotte gebaat bij een fiets die te groot of te klein is. Om de juiste framemaat voor je fiets te vinden, is het nodig om deze framemaat te berekenen. Maar hoe doe je dit? Het antwoord lees je in dit artikel.

Voordat we gaan rekenen is het handig om eerst even stil te staan bij wat je framemaat precies inhoudt. Dit is eigenlijk vrij simpel. De framemaat van je fiets zegt namelijk iets over de framehoogte. Met andere woorden, de afstand in centimeters van de trapas tot en met het punt van het frame waar de zadelpen er uit komt.

Framemaat fiets bepalen

Er zijn twee manieren om de framemaat van je fiets te bepalen. De eerste is het eenvoudigst. Je kunt de juiste framemaat namelijk gewoon vinden in het tabel hiernaast. Wel zo simpel en zo snel. Hier zie ook direct of de framemaat small, medium, large of extra large is.

framemaat fiets

Maar wil jij het wat moeilijker willen maken voor jezelf, dan is er ook nog een andere manier. Dus pak maar snel een meetlat en een rekenmachine, de berekening gaat als volgt:

  1. Zet je benen 15 centimeter uit elkaar.
  2. Meet de lengte van je binnenbeen. Van grond tot kruis, zonder schoenen.
  3. Vermenigvuldig dit getal keer 0,68.
  4. Voila, je hebt de exacte framemaat te pakken!

Nu je jouw framemaat hebt berekend, kun je je zoektocht naar de geschikte fiets vervolgen. Bij WielerVoordeel ben je aan het juiste adres om allerlei soorten fietsen te kopen. Doordat bij WielerVoordeel het aanbod van meer dan 35 webshops wordt vergeleken, betaal je nooit te veel voor je elektrische fiets, stadsfiets, racefiets of mountainbike. Met de juiste framemaat wensen wij je alvast veel fietsplezier toe met je toekomstige aankoop.

Schrijf je direct in voor onze WielerVoordeel nieuwsbrief!